Хакери атакуват с фалшиви имейли от името на НАП 

16:02, 02 май 17 / Общество 25 393 Шрифт:

Фалшиви имейли с вируси се разпространяват от името на НАП, алармира Topnovini.bg наш читател. Съобщенията съдържат измислена информация за промени в регламента за подаване на данъчни декларации. Към имейлите е прикачен zip файл с име "известие", който съдържа вируси.

Файлът е изпратен от адрес [email protected] и от него веднага става ясно, че подателят идва от Япония. Другата възможност е последния сървър, през който е преминало писмото да е японски. Така става ясно, че писмото няма как да бъде изпратено от НАП.

Хакерската атака изглежда е добре планирана, защото днес е последният ден за подаване на данъчните декларации от физически лица и гражданите лесно биха се подвели да отворят подобно писмо.

Текстът на фалшивите спам съобщения е:

"Национална агенция по приходите (НАП) напомня за промени в регламента и периодите за подаване на декларации в НАП. Необходимо е да се запознаете с нововъведенията с цел спазване на всички срокове. Напомняме, че в случай на данъчно задължено лице, което не подаде декларация по този Закон, не я подаде в срок, не посочи или невярно посочи данни или обстоятелства, водещи до определяне на дължимия данък в по-малък размер или до неоснователно намаляване, преотстъпване или освобождаване от данък, се наказва с имуществена санкция в размер от 500 до 3000 лв. При повторно нарушение имуществената санкция е в размер от 1000 до 6000".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама