Приключи общинският етап на ученическите игри в Добрич

15:12, 02 май 17 / Спорт 25 148 Шрифт:
Topnovini

Утре, 3 май, от 15.00 часа в голямата заседателна зала на Община Добрич ще бъдат наградени победителите от отделните спортове и ще бъде обявено комплексното класиране по училища  от общинския етап на ученическите игри, съобщиха от общинската администрация.

Събитието е най–масовото състезание, организирано от Община Добрич с помощта на сдружение „Училищен спорт, туризъм и младежки дейности – Добруджа“. Участниците в продължение на три месеца са се състезавали в осем вида спорт: тенис на маса, шахмат, бадминтон, лека атлетика, баскетбол, волейбол, хандбал и футбол. В оспорваните срещи са участвали 133 отбора с 1294 състезатели. Победителите ще бъдат наградени с купи и грамоти.

Статистиката сочи, че в сравнение с ученически игри, организирани от Община Добрич от минали години има запазване на участващите отбори и брой състезатели. Целта на организаторите е да се стимулират ръководствата на училищата и учителите по „Физическо възпитание и спорт“ да търсят по-добри и по-голям брой изяви в спортните зали, да се разширят участията с повече отбори, както и да се превърне училищният спорт достъпен за всички ученици.           

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама