Ученици от Сливен се обучаваха в Академия за доброволци

14:07, 02 май 17 / Общество 25 159 Шрифт:
Topnovini

Пет ученика от Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм „Акад. Неделчо Неделчев”, Профилирана гимназия с преподаване на западни езици „Захари Стоянов” и Профилирана природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов”, взеха участие в Академия за доброволци 2017 г., която се проведе в Бургас.

Учениците-доброволци имаха възможност да придобият базисни умения, свързани с идентификацията и превенцията на трафика на хора, разработване на превантивни кампании и проекти, оказване на помощ и подкрепа на съученици и приятели, потенциални жетви на престъплението.

Академия за доброволци 2017 г. бе организирана от Национална комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ) към  Министерския съвет, фондация „Ханс Зайдел“, Община Бургас и Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр. Бургас, с цел надграждане и развиване на доброволческата мрежа към местните комисии, която да спомага работата по превенция на трафика на хора сред ученици и млади хора.

Тази година доброволческият лагер изправи младите хора пред ново предизвикателство, насочвайки вниманието им към онлайн средата, като инструмент за активна превенция и достигане на голям брой публики. Сформираните екипи от ученици, разработиха, заснеха, монтираха и презентираха самостоятелни видео материали, които биха могли да бъдат ползвани пред техни съученици с цел информиране и превенция.

Като част от задължителната обучителна програма, учениците преминаха и през обучителни модули, насочени към ранна идентификация на рискови фактори за трафик на хора и практически умения за реакция, при отчитане на подобни индикатори. Включиха се в интерактивни сесии, насочени към изработването на екипни проекти за разпространяване на изработените видео материали. Предстои тяхната реализация на местно ниво.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама