Русия - европейската страна на мюсюлманите

16:32, 01 май 17 / Свят 25 4339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Според руската пропаганда ние, европейците, трябва да се боим от нашите 3,8% мюсюлмани от населението, в момента, когато днес Русия вече има 12-15%. Знаете ли в коя европейска страна днес живеят 16 млн. мюсюлмани? Не, не във Франция с нейните пет милиона, и не в Германия с нейните четири и не във Великобритания с нейните три милиона мюсюлмани.

Знаете ли в кой европейски град живеят 1,5-2 млн. мюсюлмани и, предполагаемо, още два милиона мюсюлмани мигранти? Не, това не е Париж с неговите 1,5 млн. мюсюлмани и не е Лондон с един милион.

Знаете ли в коя европейска държава има осем хиляди джамии? Ако предположите, че това е Русия, сте познали. Държавата с най-голямото количество мюсюлмани и джамии в Европа е Русия. А градът с най-многобройно мюсюлманско население в Европа е Москва. Наистина, ако не смятаме Истанбул за европейски град, а Турция – за европейска страна.

Да плашат как ислямът ще погълне Европа и завинаги ще изтреби нашите национални ценности обичат някои наши католически консерватори, словашки фашисти, нацисти и техните щедри московски спонсори. Поради това си струва да се разбере как стоят нещата с исляма там, откъдето постъпват парите за истеричната кампания „против ислямизацията на Словакия“.

В крайна сметка, ако мюсюлманите и ислямът действително представляват сериозна заплаха за Европа, то Русия, изразявайки се с думите на класика, днес е „страна, в която утре вече означава вчера“.

Възможно е, узнавайки броя на мюсюлманите в Русия, и нашият креслив комунист и главен ислямофоб в правителство да разбере каква огромна опасност за чистотата на народа и вярата представлява за него широкият път към Братислава. И какво би станало ако към нас по него, с изключение на въображаемите руски стоки, пристигнат и руските мюсюлмани?

Мюсюлманска Русия

Още през 2010 г. московският мюфтия се оплака, че за неговите тогавашни милион и половина вярващи в Москва има само четири джамии. От тогава в града завинаги пристигнаха още стотици хиляди мюсюлмани, че и гастарбайтери от страните от Средна Азия не липсваха. За късмет, джамиите се увеличиха само с една.

През септември 2015 г. в Москва братското трио, което съществуваше тогава и неотдавна отново се обедини: Путин, Ердоган и Абас – в тържествена обстановка откриха новата джамия. Тя няма да спаси милионите московски мюсюлмани, но все пак нейната вместимост впечатлява: в нея има 10 000 места, с което два пъти надминава вместимостта на катедралата „Света Елизабета“ в Кошице, най-големият християнски храм в Словакия.

Москва е мегаполис с най-големия брой мюсюлмани, но Московският регион не е най-гъсто населения с мюсюлмани. В Чечня, Ингушетия и Дагестан в Северен Кавказ, а също и по бреговете на Каспийско море мюсюлманите съставляват около 90% от населението. В Татарстан и Башкирия делът на мюсюлманите достига 50%, ако вече не са и превишили това число.

Да припомним, че най-голямата концентрация на мюсюлмани в Европейския съюз е тази в България, където те са около 10 процента. Следва Франция със седем процента. Общо в ЕС са стряскащите 3,8% мюсюлманско население.

Ужасно число. Когато верните на родината, а още повече на Москва словак или словачка прибавят 0,1% мюсюлмани, живеещи в Словакия, към официалните четири процента хомосексуалисти, тях просто сън не ги хваща.

И тогава се появяват неувереността и дискомфортът, и неспокойното треперене; и руските доброволци се събират в горите; и още невъоръжената и не съвсем русифицирана младеж се влива на тълпи в национал-социалистическите среди на Мазурек.

Трябва ли да се страхуваме от руснаците?

Но да се върнем в най-мюсюлманската страна от Европа. В някои европейски медии и в спонсорираната от Москва „сфера на троловете“ мюсюлманите вече отдавна са представяни като терористи и представляващи най-голяма заплаха за Европа.

След неотдавнашния взрив в метрото на Санкт Петербург, извършен от 22-годишен руски гражданин с киргизки произход, може човек да си помисли, че тероризмът – това е най-големия риск за Русия, която включва в себе си все по-голяма и бързо увеличаваща се ислямска част от населението.

Опасенията в Русия, свързани с ислямистите, имат своето основание. Владимир Путин натика Русия в религиозната и етническа война в Сирия, превръщайки по такъв начин руснаците в законна цел за ответни удари. В путиновата война 14-те загинали в Санкт Петербург далеч не са първите : достатъчно е да си спомним 219-те жертви на взрива в самолета за туристи, летящ от Египет към Санкт Петербург. Взривил се над Синайския полуостров през октомври 2015 г. - скоро след началото на бомбардировките срещу Сирия.

Руските граждани представляват третият по многобройност контингент сред бойците на „Ислямска държава“ (ИД) и стотици, ако не и хиляди от тези, които когато оцелеят, се завръщат в Русия.

Политическият обрат на Путин

Въпреки това тълкуванията на терористичния акт в Санкт Петербург трябва да са внимателни: много, в това число анализатори като Гари Каспаров и Андрей Пионтковски, отбелязват, че терористичният акт неслучайно се случи само седмица след масовите протести в руските градове и след арестите, последвали изпълненията, а също така в началото на президентската предизборна надпревара.

Пионтковски нарече своя коментар за трагедията „Путин си отива от властта така, както и влезе в нея“, намеквайки за връзката между взривените жилищни сгради в Буйнакс, Москва и Волгодонск през септември 1999 г. и сегашния терористичен акт в Санкт Петербург.

Като че ли взривовете в сградите през 1999 г. проправиха пътя към властта на неизвестния тогава подполковник от КГБ Путин. По други мнения, например на Дейвид Сетър, изразил мнението си в книгата „Колкото по-малко знаеш, толкова по-добре спиш“, никакви терористи не е имало и всичко е било инсценирано от КГБ, за да получи по такъв начин предлог за втората чеченска война.

Да наемеш млад киргиз за доставката на пакет с неизвестно съдържание и да го взривиш дистанционно в метрото не е трудно, и за това не се изискват особени умения. Достатъчна е смелост. Ефектът на стадото, което е застрашено от опасност, и което се сплотява около своя водач, може отново да се получи.

Страхът от терористични актове в Русия не е без основание. Но нито в Европа, нито в Русия те не представляват толкова голяма заплаха, за каквато ги представят политиците и медиите.

Да припомним, че през 2016 г. в ЕС при терористични атаки загинаха около 150 души. А при автомобилни катастрофи загинаха 26 000 европейци. Поради замърсяване на околната среда на онзи свят отидоха 400 000. И за руснаците други неща са по-голям риск, отколкото терористични действия.

Причина за паниката

Скоро след откриването на спомената джамия в Москва през лятото на 2016 г. в столицата беше главата на мюсюлманите в Северен Кавказ мюфтията Исмаил Бердиев, притежател на четири държавни награди, връчени му лично от Путин, който изрази смелата мисъл: „Всички жени трябва да бъдат обрязани, за да няма разврат на земята и сексуалността да отслабне“.

В Дагестан женското обрязване вече се практикува, и там живеят в съответствие със здравите традиции и ценности – така, както трябва да бъде в цяла Светая Рус. „Ако обрязване се извършва на всички жени, би било много добре. Всевишният е създал жените, за да раждат и да възпитават децата. А обрязването не пречи на жените да раждат.“

Женското обрязване, т.е. обрязването на клитора, малките, а понякога и големите срамни устни още в детска възраст, се осъжда от световната общност като „традиционна ценност“, практикувана в мюсюлмански Египет, в християнска Етиопия, в някои други страни в Африка и Азия, а също така, както стана известно от този мюфтия, в Русия.

Малко вероятно е неговата велика мечта за масово обрязване на рускините да се сбъдне, но самият факт, че в съвременна Русия тази процедура застрашава жените, е тревожен. Това, че към подобно жестоко пренебрежение на правата на жените и тяхното здраве може свободно да призовават носителите на държавни награди, говори много за страната, в която те живеят.

Според руската пропаганда ние, европейците, трябва да се боим от 3,8-те процента наши мюсюлмани, докато в Русия те вече са 12-15%. Като че ли ние трябва да се боим от младите мюсюлмански хулигани, хвърлящи камъни в предградията на френските градове, а не за съдбата на обрязваните девойки и жени в Русия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама