Борисов: Така сме разбирали патриотизма - да се правят нови църкви

16:08, 30 апр 17 25 472 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

И аз така винаги, пък и от ГЕРБ, сме разбирали патриотизма - да се правят нови катедрали, нови манастири, нови църкви. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Ловеч пред журналисти, предаде репортер на БГНЕС.

„Както е казано в Евангелието, без Господа нищо не може да се направи. Бог пред нас, ние след него. България винаги ще е добре“, посочи Борисов. Той добави, че в ГЕРБ винаги са се стремили колкото могат – да дадат за нови катедрали, манастири и църкви, за вярата, която ни е спасила през вековете. Борисов каза, че миналата неделя в Ямбол открили уникална църква, а след седмица ще открият и в Сливен нова църква. „Вместо да броим джамиите и да се правят на големи герои някои, истината е в толерантността и в това да се строи и да се гради”, подчерта той.

Днес в града тържествено беше осветен катедралният храм „Св. св. Кирил и Методий”. Той е централният съборен храм на един град, а в случая и на цялата Ловчанска епархия, и освещаването на такъв храм е събитие, което се случва изключително рядко. Последното такова освещаване е преди 91 години на Видинската катедрала "Св. Димитрий".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама