Чакат с италианска торта Виртуозите на Ла Скала

13:43, 30 апр 17 25 657 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Елитните музиканти от най-престижния оперен театър на Италия - Виртуозите на Ла Скала, вече пътуват от Милано за своя първи концерт в морската столица на България. Полетът им е през Истанбул, във Варна 15-имата блестящи инструменталисти ще пристигнат след 15 ч. Най-напред ще ги посрещнат в „Суис-Белхотел Димят“, където гостите ще отдъхнат за кратко преди репетициите.

Домакините са приготвили за тях лека, но зареждаща със свежа енергия вечеря с типичен варненски акцент - микс от салатки, чери домати, кедрови ядки и мариновани тиквички, в който главен герой ще е домашно пушената черноморска риба. Майсторите сладкари на хотела са амбицирани да впечатлят гостите и със своята версия на една италианска класическа торта - бадемова кростата с маскарпоне и сорбе от малини.

Концертът на Виртуозите в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център започва довечера в крайно необичаен за родната музикална традиция час – 21:00. Това е уникален пробив в промоутърската практика край морето, който обещава да бъде успешен, защото почти всички билети вече са изкупени. От ФКЦ напомнят, че вратите на залата ще бъдат отворени не по-рано от 20,30 ч.

В програмата на концерта са включени исторически емблеми на италианската музика като Доницети, Паганини, Росини, Верди и съвременни композиции от Нино Рота.

Музикалното събитие е под патронажа на Италианския културен институт - София. Концертът на Виртуозите на Ла Скала е от фестивалния цикъл „Великите оркестри на Европа“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама