Пентагонът започна разследване на Майкъл Флин

17:53, 27 апр 17 / Свят 25 414 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Главният инспекторат на американското министерство на отбраната започна разследване срещу бившия съветник на президента Доналд Тръмп по националната сигурност Майкъл Флин. Това съобщи ТАСС.

Разследването трябва да установи имал ли е право Флин като офицер в оставка да получава пари от чуждестранни лица.В писмо на главния инспектор Глен Файн се изтъква, че „разследването цели да определи дали наистина генерал-лейтенантът в оставка Майкъл Флин не е получил изисканото разрешение преди да приеме възнаграждение от чуждестранни правителства”.

Бившият генерал Флин трябваше да подаде оставка, след като се изясни, че той не информирал пълно вицепрезидента Майкъл Пенс за своите телефонни контакти с руския посланик в САЩ Сергей Кисляк.

През 2014 година Флин е спечелил 1,3 млн. долара от сътрудничеството му с различни политически групи, а също на речи, договорени с бизнес структури, показа неговата декларация за доходите, разпространена от Белия дом.

Флин е декларирал над 827 000 долара, получени по време на работата му в консултантската фирма Flynn Intel Group („Флин интел груп"), създадена от него и партньорите му през 2015 година. Официално фирмата се води „чуждестранен агент“, защото се е занимавала с прокарването на интересите на турското правителство.

Сред клиентите на Флин фигурират американската банка Wells Fargo („Уелс Фарго"), големият банков холдинг Morgan Stanley („Моргън Стенли"), фирмата производителка на програмни продукти Adobe („Адоби") и много други организации и фондове. Флин е държал речи пред тях или пък им е помагал като съветник.

Съгласно представените документи той е действал в САЩ по договореност с Kaspersky Government Security Solutions – дъщерна компания на „Лабораторията на Касперски". Освен това в декларацията му фигурират телевизия RT и авиокомпанията „Волга-Днепър", с които Флин също е сътрудничил.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама