Трудова борса за младежи събра безработни в Стара Загора

17:06, 26 апр 17 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализирана трудова борса за младежи се проведе днес в Стара Загора. Тя бе организирана от Агенция по заетостта, чрез териториалното й поделение Дирекция „Бюро по труда” Стара Загора.

На борсата присъстваха 12 фирми, които заявиха 167 работни места. От тях 43 са за кадрови войници, представени от Военно окръжие – Стара Загора.

Приоритетно се търсят кадри в сферата на производството: инженер – конструктори, машинни оператори, монтажници на изделия от метал и на ел оборудване, общи работници, работници консервна фабрика, контрольор качество, асистент доставки и асистент в качествен контрол, склададжии.

Работодатели в хотелиерството и ресторантьорството търсят рецепционисти, готвачи, камериери/ камериерки, помощник кухня, бармани, сервитьори; пиколо, портиер.

Има свободни позиции и за супервайзър, асистент продажби, продавач-консултанти,

Търсят се още оптик и търговски представител медицински изделия.

На борсата присъстваха 110 младежи, които  притежават различни специалности или умения. Всеки младеж разполагаше с предварителен  списък на работодателите и  работните места, които се очакваше фирмите да заявят.

На всички присъстващи бяха разяснени възможностите за субсидирани работни места за младежи по активната процедура за мерки  и схема „Младежка заетост” по ОП РЧР.

С фирмите предстоят следващи срещи с цел приемане на заявки за позициите, за които не са срещнали подходящи кандидати на борсата.

Борсата премина при голям взаимен интерес между търсещи и предлагащи работа,уточниха от Бюрото по труда.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама