Предстои цялостно обновяване на сградата на Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Русе

14:46, 26 апр 17 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, заместник-кметът по хуманитарни дейности Иван Григоров подписа договор за стартиране на дейностите по  Проект „Ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност и мерки, съгласно Наредба №4 за достъпна среда на Комплекс за социални услуги за деца и семейства“ в община Русе. Информацията съобщават от прес центъра на местната администрация. 

Проектът е на стойност 1 463 794,74 лв. и е с продължителност 30 месеца. Той предвижда цялостно обновяване на сградата на Комплекса за социални услуги за деца и семейства (КСУДС) и прилежащото дворно пространство чрез основен ремонт, внедряване на мерки за енергийна ефективност, мерки за достъпна среда и за осигуряване равни условия на хората в неравностойно положение. КСУДС предоставя социални услуги в подкрепа на деца и техните семейства, като алтернатива на институционалната грижа за деца в риск с функциониращите „Център за работа с деца на улицата“ и „Център за обществена подкрепа“.

Сред предвидените дейности в проекта са вътрешен ремонт на стените с хидроизолация, полагане на топлоизолация, отстраняване на неизправности по настилки и мазилки, ремонт на покрива. С цел осигуряване на безопасност при евакуация, предстои да се изгради ново монолитно стоманобетонно стълбище, а за осигуряване на достъпната среда в сградата се предвижда асансьор. На покрива на сградата ще бъде монтирана система от слънчеви колектори, предвидена е подмяна на ВиК инсталацията, цялостна подмяна на ел. таблата, осветлението и осветителната инсталация; реконструкция на пожароизвестителната система, разширение на СОТ системата и нова система за видеонаблюдение. 

Предстоят обособяване на мултифункционално игрище и площадки за изнесени уроци на открито, облагородяване и озеленяване в дворното пространство, като е разработено и декоративно пространство – розариум с обособени места за сядане и отдих, а съществуващите детски площадки на територията на комплекса ще бъдат свързани с новопроектираните открити обекти.

Проектът се реализира по Оперативна програма Региони в растеж 2014-2020, Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“, процедура BG16RFOP001-1.001-039 „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама