КАТ хвана 13 000 нарушители само за седмица

11:51, 26 апр 17 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Около 13 000 нарушения за една седмица са констатирани в рамките на акцията за контрол на скоростта. Това каза в студиото на БНТ комисар Бойко Рановски, началник на „Пътна полиция" към Главна дирекция „Национална полиция".

„В акцията бяха ангажирани максимален брой служители. Всички технически средства бяха извадени на улицата, контролът беше засилен. Имаше широко медийно отразяване, хората бяха предупреждавани. Въпреки това имаме 13 000 установени нарушители", обяви комисар Рановски.

Установените нарушения за превишаване на скоростта с над 50 километра в час в населено място са 68.  Извън населените места основните рекордьори са по автомагистралите, но там има мобилни камери, които контролират движението. От „Пътна полиция" са установили скорост над 200-250 км/ч. на магистрали.

„Това е убийствена скорост и при най-малка грешка последствията ще са фатални или ще загинат невинни хора, които пътуват по магистралата по това време", посочи Рановски.

„На нашите магистрали има участъци, които не позволяват развиване на такава скорост. Има и участъци, в които разрешената скорост за автомагистрали от 140 километра в час е намалена до 120, на места и до 100 километра в час, тъй като има неравности по пътното платно и всички водачи трябва да се съобразяват с пътните знаци", подчерта той.

400 шофьори с отнети книжки са хванали за една седмица от отдел "Пътна полиция", добави още Рановски. От влизането в сила на по-строгите санкции за нарушителите на пътя са отнети регистрациите на над 1800.  С промените в закона и новата принудителна мярка за прекратяване на регистрациите до 16-и април е прекратена регистрацията на над 1 800 превозни средства.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама