СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ от Добрич е трето в страната на „Географиада“

15:23, 25 апр 17 25 597 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Представителният отбор на Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ от град Добрич с ръководител Красимира Демирева завоюва престижното трето място в отборната надпревара „Географиада”. Българският републикански географски фестивал се проведе в Пазарджик в периода 21-23 април, съобщи директорът на учебното заведение Тодор Георгиев.

В състезанието участваха 30 отбора от най-престижни учебни заведения от цялата страна. Ученическият тим „Хегемон” на добричкото училище бе в състав Мариян Светославов Станев, XIIа клас (капитан); Снежана Тодорова Стоянова, IXa клас; Борислав Василев Димитров, VIIIa клас; Йоана Йорданова Йорданова, VIIв клас.

Състезанието се проведе в два кръга - квалификационен (писмен предварителен, състоящ се от 50 въпроса, които отборът заедно обсъжда и решава в рамките на 60 минути) и мултимедиен тест (състоящ се от 20 въпроса, за който се класират само първите 10 отбора от предходния кръг).

Резултатът на отбор „Хегемон” от предварителния кръг беше 172 точки от 200 възможни. Така той си подели втората позиция с екипа „Виа Траяна” от Троян и беше надминат единствено от тима на Образцовата математическа гимназия (ОМГ) от Пловдив с преднина от 3 точки. На мултимедийния тест учениците от Добрич успяха да отговорят правилно на 16 от 20 въпроса, като в още по-оспорвана надпревара и след продължителни „дузпи“ купата за III място дойде заслужено в ръцете на възпитаниците на Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий” от Добрич. На първо място във финалното класиране се класира „Виа Траяна” от Троян (18/20), а на второ - ОМГ Пловдив (17/20). „Хегемон” затвърдиха мястото си сред най-добрите в България, след като през 2016г. на същия форум в Казанлък станаха втори. Това, което затрудни най-много отбора, беше наличието на много въпроси, свързани с   България, като се има предвид, че този материал се изучава единствено от капитана на тима - в XI и XII клас, посочи още Тодор Георгиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама