Студенти получиха сертификати за обучение по проекти от Русенската митрополия

14:05, 25 апр 17 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шестима студенти от специалностите „Социални дейности“ и „Ерготерапия“ получиха сертификати за преминато обучение в писане на проекти по съвместна програма между Русенска митрополия и университета. Информацията съобщават от прес центъра на учебното заведение. Младежите са имали възможност да направят първи стъпки в осъществяването на своите идеи чрез разработване на проектни предложения.

На среща с Русенския митрополит Наум в присъствието на зам.-ректора проф. Юлиана Попова и доц. Сашо Нунев – ръководител на професионално направление „Социални дейности“, студентите са представили проектните си идеи. 

Здравно училище за кардиологично болни и техните близки, изследване на предразсъдъците по отношение на осиновяването сред потребители на социалните мрежи, информационна кампания за трафик на хора в малко населено място, превенция на хранителните разстройства сред деца, обучение на детегледачи за деца със специални потребности и създаването на приятелства между здрави младежи и деца с увреждания са темите, по които са писали шестимата студенти. 

Десислава Димитрова, Милена Тодорова, Елиз Артунова и Елис Мехмедова от втори курс „Социални дейности“, заедно с Мариела Генова и Мартин Тодоров – второкурсници в специалност „Ерготерапия“ са споделили положителните си впечатления от преминатото обучение и са дали идеи за неговото разширяване в бъдеще. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама