Мнучин обещава данъчна декларация с формата на пощенска картичка

23:57, 24 апр 17 / Свят 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на финансите на САЩ Стивън Мнучин увери, че с амбициозната данъчна реформа на администрацията на президента Тръмп в САЩ, американците скоро ще могат да попълват данъчна декларация с формат на пощенска картичка, съобщи БГНЕС.

В сряда се очаква да бъдат изнесени допълнителни детайли за новия проект за реформа. Мнучин потвърди, че данъчните промени ще включват отстъпки за хора със средни доходи и по-конкурентноспособна данъчна ставка за компаниите, отколкото сегашните 35%. По време на своята предизборна кампания президентът Тръмп обеща на фирмите да свали данъците на 15%. Така американската администрация смята да върне милиарди долари на американска земя.

Новата администрация във Вашингтон иска да привлече обратно мултинационалните компании, които установиха своите седалища в чужбина при по-облекчени данъчни условия. Според Мнучин данъчната реформа ще се самофинансира благодарение на икономическия растеж. Администрацията на Тръмп обеща ръст от 3% /вместо 1.6 % от 2016г/ Президентът е много силно мотивиран да постигнем растеж от 3% и нагоре, каза министърът на финансите. Проектът за реформа цели също така да опрости данъчната процедура и това дава основание на Мнучин да обещава, че средният американец ще може да попълва данъчна декларация с формат на голяма пощенска картичка. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама