Първи фолклорен фестивал „Веселие в Елена“

14:23, 24 апр 17 / Култура 25 423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Народно читалище “Напредък - Елена - 1863”  организира на 29 и 30 април първи фолклорен фестивал-надиграване „Веселие в Елена“. Събитието ще се проведе под патронажа на кмета на Община Елена инж. Дилян Млъзев.

Целта на фестивала е да популяризира българския бит и култура, да представи пъстротата на българското фолклорно изкуство, важно за съхранение на нашата идентичност и насърчи приемствеността от младото поколение.

Фестивалът-надиграване „Веселие в Елена“ ще се проведе на открита сцена в центъра на гр. Елена в ДВА РАЗДЕЛА - КОНКУРСЕН и ФЕСТИВАЛЕН.

Във ФЕСТИВАЛНИЯ раздел могат да участват всички колективи, които търсят сцена за изява, но не желаят да се състезават помежду си и няма да бъдат оценявани и класирани. Ограничение във възрастта няма.

В КОНКУРСНИЯ раздел право на участие имат всички любителски танцови колективи - клубове, групи, танцови състави, изпълняващи обработен фолклор. Според възрастта на участниците се определя групата за участие.

Участниците в конкурсната програма се оценяват от квалифицирано професионално жури в областта на българския танцов фолклор с председател Антоанета Асенова – хореограф, режисьор и педагог по български народни танци.

Всички състави ще получат грамота за участие, а освен това  ще бъдат връчени и Специална награда на кмета на Община Елена, награда на НЧ „Напредък”, награда за най-атрактивен участник, награда за цялостно представяне. Във всяка една от възрастовите групи журито присъжда статуетка и предметна награда за първите три места.

Танцовият фестивал-конкурс „Веселие в Елена“ ще започне в 10:00 часа на 29 април  с дефиле на участниците и мегдански хора от Северна България. Официалното откриване е от 10.30 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама