Разложки танцьори с национален приз

12:39, 24 апр 17 25 383 Шрифт:
Автор:

Дворецът на културата и спорта в Търново събра стотици танцьори от цялата страна, които показаха на сцената изключителни умения в танците и пресъздаването на емоция, традиция, бит и обичаи. Във фестивала, който се проведе под патронажа на кмета Даниел Панов, взеха участие 28 школи от София, Пловдив, Велико Търново, Хисаря.

Надпреварата бе изключително оспорвана, а групите бяха оценявани по стил, емоционалност на изпълнението, елементи, хореографско изпълнение и др. 

Домакините признаха, че отдавна не са се докосвали до магията на танците и обичаите по начина, по който участниците от Пиринския край успяха да ги пресъздадат. 

Ръководителят на танцовия клуб Мария Калоянова посвети наградата и първото място, спечелено от самодейците от НЧ „15.09.1903-1909“, на хората на Разлог-истинските ценители и пазители на културата и народното творчество. 

 Това е второ отличие за Танцов клуб „Пирински наниз“, който е основан през 2014 г. Дамите спечелиха още един оспорван танцов конкурс преди две години - фестивалът "Мизия пее и танцува", който се провежда ежегодно в Плевен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама