Стартира проект „Вълшебна класна стая“ в Стара Загора

07:00, 24 апр 17 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Стара Загора започва дейностите по проект „Вълшебна класна стая”. Днес от  11 часа в Зала 2 на Общината ще се проведе начална пресконференция по проекта, по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по приоритетни оси 2 и 3 по Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж”. Ще бъдат представени заложените дейности по проект „Вълшебна класна стая“.

Проектът цели устойчива образователна интеграция на децата в неравностойно положение на територията на Община Стара Загора. В проекта са обхванати деца от ромски и други етноси, от социално слаби семейства, деца с нисък социален статус и интелектуално развитие и деца от семейства с един родител. Проектът поставя на преден план основните проблеми на децата от малцинствата и се стреми да намери решението им. Ще бъде въведен комплексен подход  за създаване на интеграционна среда за децата от рисковата група чрез въвеждане на интерактивни методи  - допълнително изучаване на български език с използване на учебни помагала, учебни материали, пособия, детски книжки, игрови методи. Занятията ще се провеждат 2 пъти седмично от учител във всяка от петте детски градини обхванати по проекта.

Очакваните резултати са: подобряване на езиковата култура и на българския език на децата, участващи в проекта. Обогатяването на езика и развитието на речта ще направят възможно последващото обучение и реализация на детето, както и пълноценното интегриране на децата роми в българското образование.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама