В Плевен стартира разяснителна кампания за спешния телефон за деца 116 111

19:36, 23 апр 17 25 729 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Плевен стартира информационна кампания за популяризиране на Националната телефонна линия за деца 116 111, съобщават от Държавната агенция за закрила на детето . Това е единен номер в цяла Европа за консултиране по всякакви проблеми на деца, учители, родители. Системата работи 24 часа в денонощието, а екипът, който отговаря на линията, се състои от 14 консултанти и двама координатори. Споделеното остава поверително, като единствено при дете в риск или опасност, специалистите използват информацията, за да се осигури адекватна и навременна помощ.

Постери с разяснителна информация за работата на телефонната линия, са раздадени на всички Регионални управления на образованието в страната. В Плевен такива листовки ще бъдат разпространени във всички училища, уточниха от институцията.

 Постери и плакати ще бъдат поставени на видно място и за децата, и за учителите, и за родителите в учебните заведения,.

.Телефонът, подобно на спешния номер 112, е безплатен за всички мобилни оператори .

На линията може да позвъни всеки, който има  проблеми в семейството си, в училище, да сигнализира ако някой го заплашва или върху него е упражнено насилие. Психолози са готови да откликнат и при случаи, в които детето се чувства объркано. 

Предстоят да бъдат направени и други рекламни материали като билбордове, тениски, подложки, постери за градския транспорт, уеб банери и др. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама