Топ специалисти от Силициевата долина идват в Пловдив

08:40, 23 апр 17 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На официална визита днес в Пловдив пристигат водещи имена от Силициевата долина, историческо място в Калифорния, където е създаден първият компютърен чип. От там започват кариерите на хора като Бил Гейтс, Стийв Джобс  и Марк Цукербърг. Техните компании се разрастват и привличат огромни инвестиции. За тях са работили и някои от експертите, които ще посетят Пловдив в най-скоро време.  Събитието ще се проведе в Дома на културата „Борис Христов”, Голяма конферентна зала, ет.2 от 17:00 часа и ще включва лекции, публични дискусии, с въпроси и отговори по темите: Инвестиции, Предприемачество, Стартиращи компании  и образование.

Един от гостите е водещото име в изкуствения интелект Норман Винарски. Президент на SRI Ventures, както и на гласовия асистент Siri, купен от Apple през 2010 г. Норман е автор на книга, която е бестселър, и по нея се обучават студенти от Станфорд.  Майкъл Марвин е развил повече от 100 технологични компании. Той е водещо име на Tech Valley, еквивалента на Силициевата долина в Ню Йорк.

Той ще разкаже за това как да се изгради добра екосистема с повече инвестиции и как българските стартъпи да получат финансиране в САЩ. Джейми Уилямс е професионален футболист, звезда на Super Bowl, който след прекарана травма решава рязко да промени кариерата си. Създава успешна филмова компания Ymotion и става известен сценарист и режисьор. Участва и във филма на Оливър Стоун "Any Given Sunday". Същевременно развива и множество технологични компании и става успешен предприемач. Ще разкаже за това как понякога животът ти поднася неприятни изненади, но има алтернативен път и човек рязко може да промени посоката. Да следваш мечтите си и да работиш в екип е едно от най-важните неща.

Сред лекторите са и едни от най-успешните българи в Силициевата долина Богомил Балански,  Дафина Тончева и наложеното име в ИТ сектора Васил Терзиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама