Референдумът в Турция спря мигрантите

08:35, 23 апр 17 / Свят 25 228 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Проведеният миналата неделя референдум в Турция доведе до най-ниския миграционен натиск по българо-турската граница от години насам, сочат данните на МВР, предаде  БГНЕС.

Нещо повече, засилените мерки за сигурност, които турските власти взеха месец преди гласуването, изразяващи се в разполагането на полицейски и военни части по границата, доведоха до запазване на тенденцията за спад на миграционния натиск и през март.

За периода 14-20 април българските власти са установили общо 38 незаконно пребиваващи чужденци, от които 12 са хванати на българо-турската граница, а 26 във вътрешността на страната. За същия период от страната са изведени 19 лица. Към момента у нас има общо около 3500 чужденци – бежанци и мигранти.

Данните към 20 април сочат, че общо задържани от началото на 2017 г. нелегално влезли у нас са 832 чужденци, а 866 лица са изведени от България.

За разлика от предишните 3-4 години, когато през март се забелязваше увеличение на миграционния натиск и заради затоплянето на времето, тази година данните на МВР показват, че общо установените незаконно пребиваващи чужденци в страната за месеца са били 294.

Припомняме, че вчера, 22 април, турските власти съобщиха, че граничната полиция на съседката ни е задържала 21 нелегални мигранти, опитващи се да влязат в България. Лицата са от Афганистан и Пакистан се криели в близост до пункта край Малко Търново, с намерение да влязат у нас през нощта. Те са били предадени на миграционните служби, за да бъдат върнати обратно в страните си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама