“Червеното канарче 2.0“ спечели отново „Пролетния МГ куиз 2017”

19:39, 21 апр 17 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отборът „Червеното канарче 2.0” на 12 „Б” клас от ПМГ „Баба Тонка” се класира първи в надпреварата „Пролетен МГ куиз 2017” с 35 точки. Общо 43 ученици от горния курс на гимназията, разпределени в 9 екипа, се включиха в състезанието, съобщиха от математическата гимназия в Русе.

Отборът на „червените канарчета“ грабва приза за втора поредна година. На второ място, с 29 точки, остана отборът „Няма време” на 12 „А” клас. Третото място заеха „Еър форс” от 12 „В” клас с 24 точки. Те се пребориха за бронза в надпреварата след като отговаряха на допълнителен въпрос с отбор „Анна и приатели” от 11 „Г” клас. Причината беше, че двата екипа достигнаха до финала с равен брой точки.

Инициативата е на Фонд "Математика на бъдещето", в партньорство с Хермес Линд” ООД. Това е третото по рода си състезание. Водещ на надпреварата отново беше популярният Петър Вучков. Като ко-водещ за пореден път се изяви Ивелин Николов, чиято е и идеята за инициативата.

Сред гостите на „Пролетен МГ куиз 2017” бяха директорът на гимназията Митко Кунчев, ученици и учители от училището, както и бивши участници в предаването „Минута е много”.

Снимка: ПМГ "Баба Тонка"-Русе

Продължилата 90 минути надпревара премина в три кръга.

В първия с тестови въпроси имаше 5 с два варианта за отговор и 5 с четири варианта, като всеки верен отговор носеше 1 точка. Във втори кръг – 5 снимки + 5 клипа на филми, песни и др., като всеки верен отговор носи 2 точки. В трети кръг – 10 въпроса с отворен отговор, някои от тях с повишена трудност.

Въпросите бяха от различни области – история, литература, география, спорт, култура и др. Сред тях имаше свързани с учебния материал и които подложиха на проверка общата култура и логическото мислене на учениците.

Класиралите се на първите три места отбори получиха статуетки, с образа на гръцката богиня на победата Нике и медали. Най-добре представилите се от участниците и публиката бяха наградени с ваучери за книжарница. Всички отбори получиха грамоти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама