205 млн. лв. са приходите на Столична община от данъци и такси

13:20, 21 апр 17 25 437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Столична община е събрала 205 млн. лв. от собствените приходи - от местни данъци и такси, от началото на годината, съобщават от Столична община. Само за четирите дни след Великденските празници в общинската хазна са постъпили над 20 млн. лв. от данъци и такси. До 2 май всеки собственик на имот или автомобил в София може да плати местните си данъци с 5 на сто отстъпка.

За такса смет няма бонус, но крайният срок за първата вноска също е 2 май, тъй като 30 април се пада в неделя, а 1 май е неработен ден. При плащане на части, сроковете за данък сгради и МПС са: 30 юни - за първа вноска и 31 октомври - за втора вноска. За такса смет вноските са четири и сроковете са съответно - 2 май, 30 юни, 30 септември и 30 ноември.

Плащане може да се прави във всеки от 22-та районни отдела на дирекция "Общински приходи". Там може да бъде издаден и ПИК - код, с който да се прави справка или онлайн да се плащат местните данъци през електронната страница на общината. За да се получи ПИК код трябва да се представи документ за самоличност и услугата е безплатна. Плащане може да се прави и чрез различни финансови институции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама