„За“ и „против“ смъртното наказание дискутираха ученици в Добрич

17:01, 20 апр 17 25 581 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Близо 100 посетители, основно млади хора, посрещна Окръжният съд в Добрич в Деня на отворени врати, който се проведе днес, съобщиха от пресценъра му.

В рамките на инициативата беше организиран междуучилищен дебат, в който се включиха 4 отбора от учебните заведения.. Състезателите трябваше да представят аргументи „за“ и „против“ идеята за връщане на смъртното наказание. Темата беше зададена на място от жури, оглавявано от заместник-председателя на съда и ръководител на наказателното отделение Петър Монев. Победител стана отборът на ФСГ "Васил Левски" със състезатели десетокласниците Ралица Кичукова, Симона Пенева, Славена Георгиева и Явор Костадинов. 

В Деня на отворените врати бяха обявени и победителите в конкурса за ученическо есе на тема „Свободата на личността - право и морал“.  Първото място спечели Ангелина Дженкова, следвана от Адриана Печанска и Божидара Цонева. Трите момичета са възпитанички на ЕГ “Гео Милев“, ученички съответно в 11“а“,  11 „б“ и 10 „б“ клас. В конкурса се включиха общо 48 участници от 5 добрички училища.

Снимки: Окръжен съд

Денят на отворени врати в съдебната институция беше открит от съдия Адриана Панайотова, която е зам.-председател на съда и ръководител на Търговско отделение. В приветствените си думи към присъстващите тя подчерта, че инициативата се организира по повод Деня на българската Конституция - 16 април, като припомни, че на тази дата преди 138 години е приетата Търновската конституция, в която е заложен основният принцип на всяко демократично общество - Равенството на всички граждани пред закона.

Снимки: Окръжен съд

Всички участници в дебата и конкурса получиха грамоти от Окръжен съд - Добрич, а за победителите бяха предвидени и награди - издание на българската Конституция и книги.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама