Сър Ричард Брансън – за първи път в България

13:18, 20 апр 17 25 281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Една от най-харизматичните личности в световния бизнес, предприемачът и филантроп сър Ричард Брансън, пристига в България, за да изнесе лекция на 19 май от 19 ч. в зала 1 на НДК. За това съобщи днес на брифинг Момчил Кръстев, цитиран от БГНЕС. CEO на организатора на събитието Archventure Ltd.

Брансън е един от най-успешните британски предприемачи, основател е на конгломерата „Върджин груп”, в който влизат над 400 компании, включително звукозаписната „Върджин рекърдс”, телекомуникационната „Върджин мобайл” и авиокомпанията „Върджин Атлантик”. Над 60 хил. души в 50 страни работят за „Върджин”, а приходите им за 2012 г. са приблизително 24 млрд. долара.

Лекцията на Брансън, която ще продължи час и половина - два ще бъде във формат Q&A, т.е. модератор на сцената ще му задава въпроси, а той ще отговаря на тях. Темите ще бъдат в широк регистър-за успеха в предприемачеството, за ползата от образованието и необходимостта от иновациите, за характера на бизнеса и предизвикателствата на модерната икономика. На аудиторията също ще бъде дадена възможност да задава въпроси.

Организаторите са обявили конкурс за най-добра бизнес идея, като наградата ще бъде представяне на нейния автор лично на госта.

Агенцията за чуждестранни инвестиции у нас също се присъединява към инициативата за посрещане на Брансън. Нейният изпълнителен директор Стамен Янев заяви, че на госта ще бъдат представени печеливши проекти, в които той може да реши да инвестира, което, ако се осъществи, несъмнено ще повдигне имиджа на България по света. За Янев работещата формула в бизнеса е лидерство, което е равно на иновации плюс инвестиции.

Брансън е не само успешен предприемач, но и човек, известен с приключенски дух. Той се прославя също и с опита си за най-бързото прекосяване на Атлантика. Основава и компанията за космически пътешествия – „Върджин галактик”, която според него е началото на нов вид туристически пътувания извън нашата планета.

66-годишният бизнесмен идва за първи път в България, изключително земен и общителен е с хората. Пример за това е, че е един от най-активните британци в социалните мрежи.

Чисто случайност е, че в дните на неговото посещение ще излезе от печат поредната книга на Брансън „Методът Virgin” на издателство AMG Publishing.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама