Отворено е кандидатстването за Академията за културен мениджмънт

13:35, 19 апр 17 25 238 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Гьоте-институт България, Асоциацията за развитие на София, Столична община и СУ „Св. Климент Охридски“ за трета поредна година ще си сътрудничат за организацията на програмата за следдипломна квалификация „Академия за културен мениджмънт“, съобщават от Столична община. Програмата предлага възможност на хора, работещи в сферата на културата, да повишат компетенциите си, да се учат от водещи специалисти от България и чужбина, да създадат нови професионални контакти и да станат част от разрастващата се професионална мрежа на Академията, включваща културни мениджъри, представители на чуждестранни културни институти, общински и национални институции, неправителствени организации и др. 

Тази година Академията се разраства с клонове в Букурещ и Солун. Във всеки един от трите града ще се проведе по един едноседмичен курс с група от до 20 местни участници.

Кулминацията на Академията ще бъде през септември, когато в София ще се проведе международна конференция, която ще бъде и повод за участниците от трите града да се срещнат, да обменят опит и да обсъдят евентуални колаборативни проекти. Друг резултат от Академията ще бъде публикация със статии и академични текстове за културен мениджмънт и културни политики. Като част от Академията Гьоте-институт предлага начално финансиране на съвместни проекти между участници в програмата в София, Букурещ и Солун.

Краен срок за кандидатстване: 8 май 2017 г. зисквания към участните: професионален опит, завършенто висше образование (мин. степен „бакалавър“), владеене на английски език, мотивационно писмо и автобиография. Крайният срок за записване е 8 май 2017 г.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама