Карадайъ: Политиката на омраза, както и мнозинства без идеологическа основа, нямат бъдеще

11:18, 19 апр 17 / Политика 25 255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Политиката на омразата, както създаване на мнозинства без идеологическа основа нямат бъдеще. Нетолерантността, омразата водят до нежелани резултати.

Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в първата политическа декларация от трибуната на 44-ото НС, това съобщи БГНЕС.

Тезата за обединението беше в основата на нашата предизборна програма. Това не са само думи – по границата има голямо напрежение, в региона има напрежение. Нашите послания са продиктувани от геополитическите процеси, уточни той.

Карадайъ посочи, че в програмата на ДПС има и мерки за борба с бедността, за европейското бъдеще на страната ни. „Сега особено важно е да се осигури подкрепата на председателството на ЕС. Необходимо е наред с този приоритет да посочим и другите, които са важни за нашето бъдеще“, каза Карадайъ като обвърза всичко това отново с единението.

Нека всички политически партии да разчетат правилно вота на избирателите, препоръча той.

Необходимо е да се сложи край на разединението, на омразата. Не може да говориш за обединение, като се обявяваш срещу част от него, смята лидерът на ДПС.

Няма да подкрепим каквото и да е присъствие на крайни национялизми в управлението, заяви Карадайъ.

Разговорите и консултациите за правителството се провеждат по начин, който говори за тайни договорки. Дано да няма повод за нашите предупреждения за разединението. Призоваваме за такъв модел – за създаване на мнозинство на ценностен характер, каза той.

Всеки трябва да знае, че когато се поема власт, се поема и отговорността. В условията на демокрацията политиците поемат отговорността и те не могат да се крият зад решения на народа, решения на референдума и т.н., обяви Карадайъ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама