Започва реализирането на мегапроекта "Гранд Каньон" в София

19:23, 18 апр 17 25 753 Шрифт:
Автор:

В София започва изграждането на новия мултифункционален комплекс "Гранд Каньон", научи Topnovini.bg от фирмата-инвеститор "Гаранти-Коза България".

Първата фаза на този мегапроект вече получи разрешение за строеж, проектът ще включва хотел, две жилищни сгради и търговско-развлекателен център с общо 91 882 кв. м надземна разгъната застроена площ.

"Гаранти-Коза България" има амбицията да превърне терена в жк "Младост" в елегантна и привлекателна локация за столицата. Старата сграда на бившия магазин "Нова Деница" ще бъде заменена с модерна, благоустроена зона за обитаване и разходки, с богата палитра от услуги.Комплексът "Гранд Каньон" ще бъде уникален за България, обединявайки на едно място жилища, хотел, мол, културна сцена и паркова среда. Архитектурата на Jerde Partnership е повлияна от подобни комплекси в Истанбул и Токио.

Ще бъдат изградени около 700 апартамента, в това число 76 сервизирани - с поддръжка и управление. Хотелът ще се менажира от международната верига Swissotel и ще е с капацитет от 206 стаи. Трите високи сгради ще се казват "Рила" (30 етажа, 114 м), "Пирин" (19 етажа с апартаменти, 84 м) и "Витоша" (16 етажа с апартаменти, 73 м). Хотелът ще бъде в сграда "Рила", чиято височина ще е само с 5 етажа повече от най-високите съществуващи блокове в жк "Младост" 1.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама