Герджиков: Надявам се политическият сезон да бъде успешен

16:32, 18 апр 17 25 199 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Служебният премиер Огнян Герджиков изрази надежда за успешен политически сезон, предаде БГНЕС.

„Щастлив съм, че наближава краят. Броя ги дните като в казармата. Надявам се политическият сезон да бъде успешен, защото е полезно за всички”, каза пред журналисти днес служебният премиер.

Във връзка с резултатите от референдума в Турция, Огнян Герджиков заяви, че това е вътрешен проблем на Турция. „Чакаме окончателния доклад от ОССЕ. Силно се надяваме турската страна да спазва ангажиментите си, които е поела като членува в редица международни организации. Ние трябва да се съсредоточим основно върху отношенията с Република Турция на основата на добросъседство, с взаимно зачитане на международния ред. Нямаме никакви основания да правим нещо различно от това, което сме правили. Това е много важно - да запазим добрите си добросъседски отношения с Република Турция”, убеден е Герджиков. Според Герджиков след референдума особено големи промени няма да има. „Това, което е към момента ще бъде и след този момент, тъй като това ще бъде узаконяване на това, което на практика съществува“, на мнение е премиерът.

„Ако има атакуване на резултата, обжалване, има си съответните органи в Турция, които ще се произнесат дали и доколко всичко е редовно. Това е вътрешен техен проблем, не е наш “, смята той.

„За смъртното наказание нека да видим дали ще има референдум, ако има какъв ще бъде резултатът от него. Ако приемат смъртно наказание, това ще ги отдалечи много от възможността да бъдат в перспектива членка на ЕС”, каза още Огнян Герджиков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама