Силен туристически сезон очаква Община Каварна

11:47, 18 апр 17 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Каварна очаква силен туристически сезон, сподели кметът Нина Ставрева. Принос за това има и богатият календар, наситен с културни и спортни събития.

Всички хотелиери работят активно, за да подготвят материалната си база и да осигурят необходимият персонал.

За лято 2017 г. плажът на Каварна ще има обновен облик. До края на април трябва да приключат дейностите по монтиране на пейки, сенници, кошчета за отпадъци по декинга на плажа, който вече е поставен.

С нова визия ще посреща туристите това лято и плаж Каварна 2, който след проведен конкурс от Министерството на туризма, ще се стопанисва от общинското дружество „Каварна” ЕООД. Той ще има необходимата водно-спасителна дейност, медицинско обслужване и атракциони.

Участията на Община Каварна в туристически борси у нас и в чужбина дават надежда за добър летен сезон. Тя участва в международно туристическо  изложение TTR в Букурещ. Представена бе на националния щанд на България, както и на щанда на проект “Комуникационна кампания за популяризиране на дестинациите ЕДЕН от България – II издание”. „Интересът към рекламните и информационни материали, представящи богатото културно наследство, древните традиции, оригиналната  добруджанска  кухня, съборите и фестивалите,  красивите природни дадености, възможностите за  туризъм в региона на щанда на община Каварна бе изключително   голям,  което   дава   надежди  за   развитие   на  туристическия  бранш и стимулира обсъждането, и договарянето на нови партньорства”, посочват от общинската администрация

Община Каварна се представи на националния щанд на Министерство на туризма в 34-ото  издание на  международно туристическо изложение „Ваканция и Спа Експо” , което се проведе в Интер Експо център в София. Посетителите са проявили засилен интерес към богатия културен и спортен календар за 2017 г., богатото културно и етнографско наследство, добруджанската кухня , красивите природни дадености.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама