Нова инициатива „Най-добрият клас“ започва в Казанлък

09:01, 18 апр 17 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май от община Казанлък се обръщат към училищните директори и класните ръководители на учебните заведения с предизвикателството да отличат сред своите възпитаници „Най-добрият клас“.

Сред критериите, по които класните ръководители могат да направят своите предложения, са общ успех на класа, допуснати отсъствия, отношенията между учениците в класа, екипни инициативи и награди от състезания. Учителите трябва аргументирано в писмен вид да защитят своето предложение и да подадат писмото в Общината до 5 май, 2017 г.

Всички номинации ще бъдат разгледани на първи етап от Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, която ще отсее най-добрите за разглеждане от специално назначена следваща комисия.

Ще бъдат излъчени победители от начален, основен и среден курс на обучение. Те ще бъдат наградени с екскурзия по свой избор на любимо място в България, а всички номинирани класове ще получат грамоти за участие.

Целта на инициативата е да поощри доброто поведение и взаимоотношения в учебните класове, като стимулира съчувствие, колективния дух и усещане за екип при подрастващите, стремежа към знание и осъществени от самите деца самостоятелни благородни постъпки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама