С 5000 лева Община Добрич подпомага деца с изявени дарби

18:35, 16 апр 17 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С 5000 лева от бюджета си Община Добрич ще финансира Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни и общински училища през 2017 г. Това предвижда докладна записка на кмета Йордан Йорданов.

Средствата за изпълнение на мерките се предоставят на съответните министерства и общините с постановление на Министерски съвет, като кметовете на общини подават мотивирано искане до съответния министър.

За тази година с решение на Общинския съвет е отпуснато финансиране по Общинската програма в размер на 5 000 лв.

Право на закрила по тези мерки има всяко дете с изявени дарби в областта на науката, изкуството или спорта, класирано на национален или международен конкурс, олимпиада или състезание.

При вземане на решение за предоставяне на закрила на деца с изявени дарби кметът на общината се подпомага от Експертно - консултативна комисия.

Всеки ученик има право да получава само една стипендия и на едно еднократно финансово подпомагане, което да е в различна област от получената стипендия – наука, изкуство, спорт, или от различни състезания.

Еднократно финансово подпомагане на ученици, класирани през 2017 г. на I  място е до 100 лв., за II място – до 80 лв., а за III място – до 60 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама