Облекчават програмата за финансиране на НПО от Община Добрич

15:52, 16 апр 17 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нова програма за финансиране на гражданските инициативи в полза на местната общност от бюджета на Община Добрич е разработила общинската администрация. Тя е внесена за обсъждане на предстоящото заседание на Общинския съвет на 25 април.

Програмата вече беше променена през март миналата година. Реализацията й обаче доведе до проблеми,  както за организациите, така и за комисията.

Целта на предложените промени е по-ясно регламентиране на взаимоотношенията между Общината и неправителствените организации и граждански сдружения, за да се облекчат условията за кандидатстване и процедурата за отчитане на проектите.

По новата програма Общината осигурява безвъзмездна финансова помощ за един проект до 2 000 лева, без да се изисква доказване на собствен финансов принос от кандидатстващите организации. Конкретизирани са допустимостта на кандидатите, дейностите и разходите, както и изискуемите подкрепящи документи при отчитане изпълнението на проектните дейности. За попълване на Формуляра за кандидатстване, изготвяне на проектобюджета и финансовия отчет са разписани допълнителни указания. Разработени са нови, по-подробно разписани критерии за оценка на проектните предложения с цел създаване на условия за обективно и точно оценяване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама