Конкурс за въздушна фотография организира Русенският университет

10:17, 15 апр 17 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Спортно туристическо и природозащитно дружество "Академик", заедно с факултет "Електротехника, електроника и автоматика" организират конкурс за въздушна фотография на тема: Село Табачка и река Черни Лом от птичи поглед. Информацията съобщават от Русенския университет. 

Основната цел на конкурса е посредством дронове да се заснемат изображения, които по уникален и въздействащ начин да популяризират местността около село Табачка и поречието на река Черни Лом. 

Снимките трябва да отговарят на общоприетите изисквания за естетическо и художествено въздействие на зрителите. Няма ограничения за типа на безпилотните летателни системи, камери и методи за управление, но задължително условие е бъдат спазени всички норми и стандарти за безопасно използване на дроновете от техните оператори. Снимките ще бъдат разпределени в две основни категории: отделни кадри и панорамни изгледи (изображения сглобени от поредица от снимки в хоризонтална или вертикална посока), като всеки участник може да участва и в двете категории. Снимките ще бъдат оценени от жури, като всеки от петте участници в него член ще даде от 1 до 10 за всяка творба. Резултатите ще сумират, като снимките с най-много точки, печелят съответния приз. При равен брой точки, оценката на Председателя на журито има приоритет. 

С авторите, чиито творби са номинирани, ще бъдат уточнени условията за тяхното публикуване. Кадрите ще се използват за печат на рекламни материали, популяризиращи местността. Предвидени са парични награди за класнираните на първите три места. За допълнителна информация и подаване на фотографиите: [email protected]

Краен срок за предаване на снимките - 30 април 2017.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама