Делото за опожарените тютюневи складове в Пловдив продължава

07:59, 13 апр 17 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Състав на Пловдивския районен съд ще гледа отново днес делото с подсъдим  Любомир Данчев. Срещу него е повдигнато обвинение за това, че на 20.08.2016 г. по непредпазливост е запалил тютюнев склад на ул.” Екзарх Йосиф” 13, собственост на “Р.И.П.А.” ООД на стойност 3 695 870 лв. и са последвали значителни вреди в размер на общо 11 784 537, 90 лв.

Пожарът се е разпрострял и върху други сгради, находящи се на ул. „Иван Вазов“, собственост на същото дружество, на ул. „Капитан Андреев“, чийто собственик се установява, и на ул. „Г.М.Димитров“, собственост на „Галакси Инвестмънт Груп“ ООД – гр. Пловдив. Пожарът е представлявал опасност за живущите наоколо, а запаленото имущество има историческа и художествена стойност.

Припомняме, че ход на делото беше даден в началото на декември месец миналата година. Тогава клошарят заяви, че не се признава за виновен.  Адвокатите Стефан Левашки и Зоя Тошкова, които защитават Данчев, поддържаха становището си, изразено по време на заседанията за определяне на мярката за неотклонение на обвиняемия. Според защитниците незагасена цигара не може да причини пожар, който да изпепели всички тютюневи складове.

По делото са призовани 45 свидетели и 15 вещи лица. На Любомир Данчев е наложена постоянна мярка за неотклонение “Задържане под стража”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама