Наемат близо 300 младежи от Търговище по програма за обучение и заетост

14:43, 12 апр 17 25 507 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Всички  48 подадени заявки от работодатели от Търговище бяха одобрени за третия етап от схемата „Обучение и заетост на млади хора” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Това стана днес по време на редовно заседание на комисията по заетост към Областния съвет за развитие, председателствано от заместник областния управител Недко Иванов.

Заявени са общо 285 работни места, а средствата, отпуснати за реализация на програмата в област Търговище са 1 080 206 лева.

„Средствата са достатъчно и на този етап няма ограничения в броя работни места, за които може да кандидатства всеки работодател. Обучения не са предвидени, но през първите 3 месеца младежите ще имат право на наставник, който ще получава половин от минималната работна заплата.”, съобщи Юлия Дечева, началник отдел „Активна политика на пазара на труда” към Бюрото по труда в Търговище.

Дечева уточни, че програмата покрива изцяло разходите за заплати и осигуровки на наетите лица за период от 6 месеца, като те ще получават заплати на база осигурителния доход за съответната длъжност.

На първия етап от реализацията на схема „Обучение и заетост на млади хора” в област Търговище се сключиха 16 договора за 316 работни места, припомниха от пресцентъра на областната администрация. От там информираха, че върви сключването и на съвместните договори от втория етап, когато бяха подадени 38 заявки за 123 работни места.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама