Изложба с портрети на велики българи откриха в Търговище

21:43, 11 апр 17 / Култура 25 676 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изложба „Портрети на бележити българи“ беше открита днес в сградата на областната администрация в Търговище. Експозицията, гостува по инициатива на областния управител Валери Симеонов и включва портрети на български царе, поети и революционери, живели от средните векове до днес.

Снимки: Областна администрация Търговище

Творбите са на ученици от кръжока по живопис в Първо основно училище „Христо Ботев”, с ръководител Ивелина Белчева.  

„Когато човек се озове пред тези произведения, не му остава друго, освен да им се възхити, а в последствие да поиска да сподели радостта си от това, че са създадени от талантливите деца на Търговище.“ - с тези думи областният управител Валери Симеонов откри изложбата.  

На откриването бяха представители на Регионалния исторически музей, Държавния архив, Регионална библиотека „Петър Стъпов“, Патриотичен клуб „Възраждане“ и др. За да поздравят младите художници, дойдоха и много приятели и ценители на изобразителното изкуство.  

Снимки: Областна администрация Търговище

„Тази изложба е вечна, както са вечни гербът и държавата. В нея няма мода, но има много история, традиция и непреходност. Днес, ние българите се нуждаем точно от това.“, каза при представянето й художникът Румен Райнов.

Благодарност към децата и към техните учители, изразиха председателят на  Патриотичен клуб „Възраждане“ Савин Савов и ставрофорен иконом Славчо Проданов. Той пожела светли празници на всички и благослови с: „Бог да пази нашия град, отечеството и народа ни от всяко зло!“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама