Русенската библиотека представи иновативни практики на международна конференция

17:02, 11 апр 17 25 256 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В началото на месец април 2017 г. в град Скопие, Македония, се проведе Международна конференция на тема „Обществените библиотеки отговарят на реалните нужди на общността“, посветена на ролята, мястото и значението на културните институции в живота на съвременния човек. Форумът беше организиран от Градска библиотека „Братя Миладинови“ – Скопие, Сдружение „ИНОВА ЛИБ“ и се реализира с подкрепата на Международната неправителствена организация за иновативни услуги в обществените библиотеки EIFL-PLIP. Информация за срещата съобщават гостите от Русенската библиотека. 

В рамките на конференцията директорът на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ Теодора Евтимова е представила иновативните подходи и е споделила добрите практики на русенската институция. Особено внимание е било отделено на изградените партньорства с организации от публичния, частния и неправителствения сектори, благодарение на които Русенската библиотека се е утвърдила като желано и предпочитано място за всички жители на града. 

Участниците са имали възможност да видят интервю с управителя на Дружество „Еконт Експрес“ ООД и посланик на Русенската библиотека – Николай Събев, дадено от него при връчването на наградата „Подкрепа за библиотеките, 2014“. Интерес сред присъстващите са предизвикали и представянето на знаковите за Русенската библиотека обучения по начална финансова грамотност, както и видеофилмът  „Финансови услуги в модерната библиотека“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама