Езерото в лесопарк "Липник" бе зарибено с близо 6500 шарана

14:19, 11 апр 17 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът Пламен Стоилов пусна първите шарани в езерото в Лесопарк „Липник“ днес. Пролетното зарибяване се финансира традиционно от бюджета на ОП „Спортни имоти“ и включваше над 1200 кг риба. Шараните са с тегло около 120 грама всеки и наброяват близо 6500. Информация за инициативата съобщават организаторите от Община Русе. 

„Безкомпромисни сме към бракониерите. Езерото се охранява от звено КООРС, но разчитам и на всички риболовци, които го ползват да сигнализират, ако забележат нерегламентирани действия. С грижите, които полагаме, това място ще става все по-красиво“, е заявил кметът Стоилов. Той допълва, че се радва да вижда повече въдичари, които връщат уловената от тях маломерна риба обратно в езерото. 

„Наесен ще пуснем в езерото на Лесопарка и амур. Чифлишкото езеро до две години също ще бъде зарибено и ще с превърне в още едно прекрасно място за почивка и риболов. Незабавно след това ще зарибим и язовира в Тетово, който е разрешен за риболов и по време на забраната“, е коментирал кметът и е пожелал наслука на риболовците.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама