Столична община почисти 2310 м речни корита

18:46, 10 апр 17 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За първите 20 дни от старта на кампанията по почистване на речни корита в Столична община са почистени общо 2310 м речни корита,съобщиха от пресцентъра на общината.

Основно почистени са речните корита на реките Владайска - от моста на бул.„Първа Българска армия” до ул. „Жак Дюкло”, отводнителния канал в с. Долни Богров, р.Суха река - около моста на бул. „Климент Охридски”, река Банишка – при мост на ул. „Филип Аврамов”, както и 9 водостоци на Софийски околовръстен път – Южна дъга.

В следващите два дни предстои да се отстранят две паднали и опасно наклонени дървета по реките Новачица и Суходолска, като в близките дни ще приключи и почистването на р. Какач (от ж.п. линията София-Банкя до Метростанция „Обеля”, с дължина от 1200 м), както ипочистването на още два отводнителни канала в с.Долни Богров, с обща дължина 775м.

Все още продължава почистването на участък с дължина от 800 м от р. Шиндра в столичния район „Младост”, както и уборката на р. Перловска - от ул. „Фритьоф Нансен” до бул. „Мадрид”, с дължина на трасето от 2 840 м.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама