Всяка четвърта данъчна декларация в Старозагорско е подадена по интернет

17:31, 10 апр 17 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В офисите на Националната агенция за приходите (НАП) в Стара Загора и Казанлък, до днес по интернет са подадени 3834декларации за облагане доходите на физически лица с ПИК или електронен подпис, съобщиха от местния офис на Приходната агенция.

Срокът за подаване на декларациите за облагане на доходите на физически лица изтича на 2 май 2017 г. Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път без електронен подпис, но с персонален идентификационен код (ПИК), който се издава безплатно в офисите на НАП, уточниха данъчни инспектори. 

Форматът на декларацията за доходите с баркод е най-лесният и бърз начин за попълването й, като се елиминира възможността от допускане на технически грешки. Необходимо е файлът със съдържанието на декларацията за доходите с баркод да се изтегли от сайта на НАП.

Декларацията с баркод изчислява автоматично дължимия данък, след попълване на информацията за получените от лицето доходи в съответните приложения към нея. Плащането на данъка за довнасяне се извършва само по банков път, срокът е отново 2-ри май.

От 2017 г. НАП предоставя възможност на клиентите си да подадат еднократно коригираща декларация, след изтичане на законовия срок за това. Корекции в декларациите на физическите лица и ЕТ са допустими до 30 септември 2017 г.

Годишните данъчни декларации могат да бъдат подадени на място в офисите ни в Стара Загора и Казанлък, по интернет, да бъдат входирани в централните пощенски клонове в областните градове или да бъдат изпратени по поща или куриер, припомнят от НАП.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама