Община Пловдив получи сертификат за принос в съхраняването на българското ДНК

17:28, 10 апр 17 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Пловдив получи сертификат за особен принос в съхраняването на българското ДНК. Той беше връчен на кмета Иван Тотев от председателя на Движение национална кауза (ДНК) Андрей Арнаудов заради постигнатите резултати от дейността на общинската програма за финансиране на семейства и двойки с репродуктивни проблеми.

„През последните 5 години Община Пловдив води целенасочена политика по отношение на хората с репродуктивно проблеми. Радвам се, че това се вижда и оценя от организации като ДНК, които са се ангажирали с решаване на подобни проблеми“, заяви кметът Иван Тотев по време на срещата. Той не пропусна да отбележи, че всяка година се увеличават средствата, които администрацията предоставя за предварителни изследвания на двойките.

През 2012 г. е приет Правилник за финансово подпомагане на семейства и двойки с репродуктивни проблеми, жители на общината и оттогава всяка година се заделят средства с решение на Общинския съвет за финансово подпомагане на семейства с подобни проблеми. На сесията в четвъртък ще се разгледа предложение за отпускане на 9 хиляди лева на одобрените кандидати за подпомагане.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама