Огнян Герджиков: Предложенията за промени в Изборния кодекс бяха прибързан ход

15:19, 06 апр 17 25 469 Шрифт:
Автор:

 Премиерът Огнян Герджиков определи като прибързан ход предложенията за промени на изборното законодателство. Пред журналисти в Разград той заяви, че няма пръст в този въпрос, а това е идея, която е подхваната от Министерството на правосъдието.

”Не че няма разум и никакво съмнение да се помисли за промени в изборното законодателство, но не е това най-подходящия момент и най-подходящото, което да бъде обявено публично”,  коментира премиерът Герджиков.

Според него това е било прибързан ход и смята, че нещата ще се регулират и, че точните ходове са други.

На въпрос дали ще се наложи ново проектиране и да се смени трасето на магистрала Струма Герджиков заяви, че това не може да бъде приоритет на служебното правителство заради краткия времеви хоризонт, което има. По думите му този въпрос трябва да бъде решен от новия кабинет.

 В Разград министър-председателят Огнян Герджиков гостува на официалното откриване на новия тренировъчен комплекс на детско-юношеската академия на футболния клуб "Лудогорец". Той коментира, че е възхитен от това, което вижда и, че това е пътя, който трябва да следва не само футбола, но и другите спортове с обръщане внимание на детско-юношеския спорт, тъй като по думите му не може да има висок професионализъм в спорта, без добра основа. За съжаление през последните години сме свидетели на това как спортни бази запустяха, как младите се отчуждиха от спорта, но това, което прави Лудогорец е достойно за подражание и силно се надявам да даде стимул на всички други спортни клубове да тръгнат по този път, добави премиерът.

След церемонията Огнян Герджиков и министърът на земеделието и храните Христо Бозуков участваха в залесителна акция по повод Седмицата на гората в градския парк. По-късно премиерът награди победителя в Международния турнир по футбол за деца, родени през 2002 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама