Наградиха победителите в Петия национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов”

17:49, 31 мар 17 25 1034 Шрифт:
Автор:

На официална церемония днес бяха връчени наградите на победителите в Петия национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов”. Той се организира от Центъра за ученическо техническо и научно творчество в Разград, с подкрепата на общината, Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата и Регионалното управление на образованието. Основната му тема бе "Светът под лупа". В тазгодишното издание на конкурса участваха млади журналисти от 41 населени места на 21 областни центъра. Жури в състав Иван Джебаров - публицист, белетрист, Галина Маринова - публицист, Димитър Петров - публицист, краевед, Марина Бенова - журналист, кореспондент на БНР, Петър Петров - журналист, кореспондент на Радио Шумен е определило най-добрите от постъпилите общи 244 творби на 153 индивидуални участници и 41 колектива.

 

Освен грамоти и медали за индивидуалните участници и кристални призми за колективите бяха връчени голямата награда на конкурса, три специални награди на община Разград, на организаторите и партньорите на инициативата. 

С голямата награда бе удостоена Елена Таракова от ПГИТ „Проф. Д-р Асен Златаров“ в Петрич. Отличието ученичката получи за публицистичната статия на тема „Нелегални имигранти или бежанци-какво предстои“. Призът й бе връчен от Теменуга Иванова - внучка на видния общественик и разградски журналист, чието име носи творческата надпревара.

 

Специалните награди на община Разград получиха  Патриция Колева от Клуб „Репортери“ към ЦУТНТ за радиорепортажа „Откриване паметната плоча на Станка Николица и Григор Попов“ и цялостното ѝ успешно участие в раздел „Радиожурналистика“, Клуб „Млад журналист“ към СУ „Й. Йовков“ - Тервел за успешно участие в разделите „Публицистични материали за вестник“ и „Вестник на хартиен носител“ и Профилирана Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий"- Велико Търново в раздел „Радиожурналистика“. Списъкът нанаградените е публикуван в сайта на ЦУТНТ – Разград http://cutntrz.simplesite.com.

Церемонията по награждаването бе съпътствано с откриване на изложба с фотографии и документи за живота и делото на разградския журналист и общественик Григор Попов. Музикален поздрав към участниците в събитието поднесоха млади таланти от Музикалната школа "Илия Бърнев" и Центъра за работа с деца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама