Лукарски отправи обвинения към Седларски за престъпление по служба

16:37, 31 мар 17 25 759 Шрифт:
Автор: Тодор Беленски

Бившият министър на икономиката Божидар Лукарски е сигнализирал Прокуратурата във връзка с изтеклия в медийното пространство запис, в който се твърди, че един от участниците е настоящият служебен министър на икономиката Теодор Седларски.

Сигналът на Лукарски твърди, че според данните от този запис, е била извършена промяна на борда на директорите на едно от държавните предприятия „Ел Би Булгарикум“, като са били поставени нови лица, които са били свързани с японската фирма „Мейджи“. Това заяви пред журналисти говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Според сигналоподателя това е грубо нарушение на закона“, посочи тя. По думите й в сигнала се твърди още, че един от новите членове на борда на директорите на „Ел Би Булгарикум“ има нередности в свидетелството си за съдимост.

„Сигналът е насочен към звено „Антикорупция“. Ще бъдат искаме всички документи от „Ел Би Булгарикум“, относно смяната на борда на директорите“, призна говорителят на главния прокурор.

По думите й ще бъде установена не само самоличността на новото ръководство, но и тяхното служебно, доколкото за тях има данни, че са били ангажирани пряко или косвено с дейността на японската фирма. „Информация ще се изиска и от компанията „Мейджи“.

Това, което смятаме е, че става въпрос за обвинение в „престъпление по служба“, съобщи Арнаудова.

„Днес от медиите разбрах, че Седларски е потвърдил, че той е един от участниците в него и че не вижда нищо нередно в това“, коментира още тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама