Ученици от Ветеринарната гимназия в Добрич участват в международни срещи

16:06, 31 мар 17 25 554 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

19 ученици от Професионална гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Г. Павлов“ в Добрич участват в обмени на добри практики с училища от 12 европейски страни по двата европейски проекта на училището, финансирани от програма „Еразъм“+ КД 2, през учебната 2016-2017 г., съобщиха от учебното заведение.

По проект „(Пре)откриване на конете“ от 3 до 8 април, четирима ученици от ПГВМ ще участват в работна среща в испанския град Тарагона. По време на работните сесии, учениците ще наблюдават класическа обездка и испанска езда, ще се запознаят с работата на конния зъболекар и прилагането на конна физиотерапия за лечение, оказване на първа помощ след падане от кон. Ще им бъдат показани възстановителни упражнения и използването на тайландски масаж за ездачите.

 

Досега по проекта, който е с продължителност 3 години, петима ученици от добричкото училище осъществиха мобилност в Германия, а във втората среща по проекта в Италия участва преподавател. През следващата учебна година ще се проведат обмените на ученици във Франция и Дания.

През февруари и март бяха реализирани последните обмени на групи ученици по проект „Здравословен живот“. В него участват още училища от Англия, Полша, Румъния и Франция. Две групи от по петима ученици участваха в мобилности в Англия и Франция. При посещението си в английския колеж в гр. Кингс Лин те се включиха в няколко уъркшопа за приготвянето на здравословни ястия. Запознаха се с лечебните свойства на различни билки и видове на пчелния мед. Във Франция участваха в многобройни практически ситуации за оказване на първа помощ, спортни дейности и приготвянето на здравословни ястия. Последната среща по проекта ще бъде проведена през май. На нея ветеринарната гимназия ще бъде представена от двама преподаватели.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама