Кола се заби на кръговото на "8-ми март", шофьорът опита да избяга

22:38, 30 мар 17 25 1024 Шрифт:
Автор:

47-годишен шуменец беше задържан снощи след като направи опит да осуети полицейска проверка, а малко преди това създал предпоставки за пътен инцидент в Шумен, видя репортер на Topnovini.bg.

Малко след 21.20 часа в дежурната част бил получен сигнал, че мъж в нетрезво състояние сяда зад волана на “Фолксваген”. Минути по-късно водачът бил засечен да управлява по  ул.”Правда” в Шумен. Подадена му е звукова и светлинна сигнализация от патрулния автомобил, но вместо да спре водачът увеличил скоростта си на движение. Навлязъл насрещно в ул.”Искра”, след което изключително рисковано продължил движението си в насрещното платно на ул.”Владайско въстание”, съобщиха от ОД на МВР

Малко след това се ударил в островче на кръговото движение. Мъжът слязъл от автомобил и побягнал. Бил настигнат от полицейски служители.

На място пристигнал екип на сектор “Пътна полиция”, за да го тества за употреба на алкохол. Н.М. отказал да бъде изпробван.

Съставен му е акт по Закона за движение по пътищата. Съставен му е и акт по ЗМВР. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление.

Снимка: topnovini.bg
 

Репортерът на Topnovini.bg  се опита да разговаря с шофьора-нарушител, но той не отговори, тъй като беше във видимо нетрезво състояние. 

Служителите на реда са свалили регистрационните номера от автомобила.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама