В събота ще се състои юбилейна "Вечеря за тъпаци"

20:09, 30 мар 17 / Култура 25 1073 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Един от най-хитовите и гледани спектакли в афиша на Сатиричен театър "Алеко Константинов" - „Вечеря за тъпаци“, ще има своеобразен юбилей на 1-ви април. Тогава ще се играе представление номер 300 на спектакъла по пиесата на Франсис Вебер. Спектакълът, поставен от знаменития Иржи Менцел, се играе вече 16 години при препълнени салони и е едно от най-гледаните заглавия в афиша на Сатирата. Над 150 000 души са присъствали на изпълненията на Христо Гърбов, Иван Бърнев, Жанет Йовчева/Йорданка, Калин Сърменов, Веселин Ранков и Ана Вълчанова.

Много от верните почитатели на спектакъла са го гледали повече от един път, а с годините сред публиката вече са децата на първите зрители на спектакъла.

За ролята на Франсоа Балабур Иван Бърнев получава наградата „Аскеер`2001” за изгряваща звезда и след съвместната си работа с Иржи Менцел е поканен от чешкия режисьор за главната роля във филма му „Служих на английския крал“. 

Любопитно е, че актьорът Христо Гърбов, който играе от 30 години на сцената на Сатирата, е връстник на театъра. Тази година Сатиричният театър и актьорът честват 60-годишен юбилей. По този повод Христо Гърбов ще получи един от 20-те почетни плакета „60 години Сатиричен театър“ на 7-ми април, когато е рожденият ден на Сатирата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама