Първите туристи за годината кацнаха на летище Бургас

18:53, 30 мар 17 25 1318 Шрифт:
Автор:

Първата организирана група туристи кацна на летище Бургас. Доведе я самолет Еърбъс А320 с полет от Тел Авив. По информация от почетния консул на Израел в Бургас Орлин Мандов това са общо 169 негови сънародници. Те получиха букети цветя още на слизане от самолета, а вътре в Терминал 2 на аеропорта девойки с народни носии ги посрещнаха с традиционните за България хляб и сол.

„Хубава страна, страхотни хора“ – заявиха с широки усмивки двама от туристите, които не за първи път пристигат у нас. Те са доволни от миналите си посещения по българското Черноморие и сега отново са тук.

Израелците отпътуваха за Слънчев бряг, където ще останат до неделя. За плаж още е рано, така че те идват с цел най-вече да разгледат Стария Несебър, на шопинг в Бургас, на екскурзия до село Козичино (стария Еркеч) и да посетят местните казина.

Снимка: Topnovini.bg

През този сезон се очаква броят на туристите от еврейската държава да се запази от миналата година и евентуално с малко да се повиши, съобщи Орлин Мандов. Прави се всичко възможно тяхното присъствие у нас да бъде съпроводено с възможно най-добрите мерки за сигурност, но същевременно без да им се пречи на пълноценната почивка. Израелците ще минават през специален коридор на летището, отделно от останалите туристи. Полицията провежда инструктаж на персонала на хотелите, които ще приемат евреи през този сезон, с указания за реакции в определени ситуации. Според директора на Областната дирекция на МВР ст. комисар Калоян Калоянов, който също присъства на летището, израелските граждани имат доста висока отговорност по отношение на собствената си безопасност.

Следващата група туристи пристига на бургаския аеропорт в неделя. Общо 60 авиокомпании ще докарат пътници от 160 дестинации на летище Бургас през тази година, съобщи директорът на аеропорта Георги Чипилски. За летния сезон най-много ще са пристигащите от Русия, Германия и Великобритания, като очакванията са те да бележат ръст от 5 % в сравнение с миналата година. Продължава да расте като пазар Централна Европа – Полша, Чехия, Словакия, като туристите от там ще са между 10 и 20 % повече от 2016 г. От скандинавските страни също се очаква повишение, както и от Франция.

Снимка: Topnovini.bg

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама