Регулаторът ще обяви на 7-и април с колко ще поскъпне тока и парното

17:33, 30 мар 17 25 858 Шрифт:
Автор:

Вместо очакваното да бъде съобщено днес, с колко точно ще поскъпне електрическата енергия и топлоенергията в страната, от Комисията за водно и енергийно регулиране (КЕВР) са решили първо да разгледат в открито заседание през следващата седмица представения им днес доклад на експерти от дирекция „Електроенергетика и топлоенергетика“ и от дирекция „Правна“, който анализира това поскъпване, и едва тогава да решат какво ще е увеличението, научи Topnovini.bg от комисията.

От КЕВР посочват още, че следващият вторник -  04.04.2017 г. от 14.00 ч., в институцията ще се проведе открито заседание относно разглеждането и обсъждането на представения им днес доклад за изменение на цените на електрическата и топлинна енергия вследствие на изменението на цената на природния газ за второто тримесечие на 2017 г.

 На това открито заседание ще могат да присъстват освен членовете на комисията, и представители на заинтересованите лица – т.е. на всички енергийни и топлофикационни дружества в страната, но не и граждани и представители на НПО-та.

На т.нар. заинтересовани лица е даден срок от 1 ден – до 05.04., за да представят становища по представения за обсъждане доклад.

На 07.04. пък членовета на КЕВР на закрито заседание ще вземат оконочателното решение с колко точно ще поскъпне тока и парното в страната, като новите цети ще влязат в сила от 01.04.2017 г.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама