Цветан Цветанов: ГЕРБ няма да позволи рестарт на „Бургас – Александруполис“

13:56, 15 мар 17 / Политика 25 1333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ГЕРБ няма да позволи изграждането на петролопровода „Бургас – Александруполис“, каквато заявка дадоха в началото на изборната кампания от БСП, казвайки, че ще рестартират този проект. Това заяви категорично председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. Днес той присъства на откриването на предизборната шатра на ГЕРБ до Часовника на ул. „Богориди“.

Цветанов благодари специално на местната власт в лицето на Димитър Николов и на кметовете от морските общини, че солидарно са се противопоставили на тази идея на БСП.

Той каза също, че ГЕРБ има много ясна позиция по отношение на плоския данък – ще го задържат на 10 %, за да може да се запазят тези условия, които в последните години дадоха възможност за нови инвестиции в България и създаването на много нови работни места. А бизнесът иска точно това – да може тези чужди инвестиции да продължат да идват тук.

Зам.-председателят на ГЕРБ откри шатрата на партията в Бургас заедно с кмета Димитър Николов и кандидат-депутати от местната листа. Снимка: Topnovini.bg

Цветанов добави, че хората ще си направят сметка и дали ще могат да бъдат опрощавани лихвите по кредитите, защото БСП предлага точно това. Дали може да се увеличи социалният пакет с повече пари, при положение че не се дава ясен аргумент откъде ще дойдат тези легитимни източници, за да напълнят този дефицит, който ще се образува.

„ГЕРБ като част от Европейската народна партия (EНП) подкрепяме политики, даващи възможност за развитието и просперитета. Харчим толкова, колкото изкарваме. И това е правилната политика, защото тя дава бъдеще на нашите деца и е основният акцент в нашата управленска програма – образованието. Даваме допълнителна възможност за всички, които излизат от средното ни образование, да бъдат конкурентоспособни на пазара и да направим силната връзка „бизнес-местна власт-образование“ с въвеждането и утвърждаването на дуалното и професионалното образование“ – каза зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветанов посочи и другите приоритети на партията – здравеопазване, сигурност и реформирането на съдебната система. „Убеден съм, че с подобни стъпки ще можем да задържим икономическия ръст от 3,5 %, който имаше през 2016 г. Въпреки че разплатихме 6 млрд. дългове, приключихме година с излишък. Това ни дава самочувствие, че можем да прогнозираме увеличаване на доходите на българските граждани в един пълен мандат, ако имаме тази възможност, защото брутният вътрешен продукт на страната ще бъде 120 млрд. лева. Това ще ни даде възможност да увеличим минималната заплата на 650 лв., средната – на 1500 лв., и увеличаване на пенсиите съобразно икономическия ръст“ – заяви още той.

Цветан Цветанов е впечатлен от начина, по който българските избиратели започват да разсъждават много реално. Защото всеки може в една кампания да направи равносметка кое е реалистично и кое – не. ГЕРБ е може би единственият политически проект, който дава реалните решения както за Бургас и България, така и за всички българи, живеещи в чужбина. „Затова се надявам, че в тази компания ще приключим успешно, защото нашите ежедневни срещи с избирателите, с бизнеса и с българската общественост ни дават голямата сила, че действително ГЕРБ ще бъде победител в тези избори“ – посочи той.

Дете държи балон с номера на бюлетината, за който да се гласува на 26 март. Снимка: Topnovini.bg

Цветан Цветанов заяви, че ГЕРБ има един невероятен водач в бургаския многомандатен избирателен район в лицето на Ивелина Василева, която допринесе за развитието на туризма в областта и като цяло по българското Черноморие. Това стана с изграждането на пречиствателни станции с европейско финансиране и само заради тази стъпка Василева заслужава да бъда подкрепена. Той посочи, че като цяло Бургас може да се гордее с местната власт и с народните си представители в отминалите парламенти, които са направили много за града и областта. Затова не е случайно, че в изборната листа на ГЕРБ в Бургас са само местни хора, защото те знаят най-добре проблемите на региона и как да ги решат.

Цветанов призова на 26 март избирателите да гласуват с бюлетина №11, защото това е най-доброто за град Бургас, за Бургаска област и за България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама