Д-р Йосиф Новаков: Всеки,който ме познава знае, че аз не давам напразни обещания

21:57, 14 мар 17 / Политика 25 7303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 

Д-р Йосиф Новаков е известен и уважаван русенски лекар-гастроентеролог. Под №4 в листата на коалиция „Реформаторски блок – Глас народен“, като представител на Гражданската квота. Д-р Новаков е роден на 11 ноември 1959 г. Завършил е Математическата гимназия в град Русе, а след това медицина във ВМИ – Плевен. Има специализации по вътрешни болести и ендоскопии в Медицинска академия – София. Сега е зам.-председател на Съвета на директорите на УМБАЛ – Русе.

  • Д-р Новаков, защо приехте да влезете в листата на Коалиция „Реформаторски блок – Глас народен“ и да се кандидатирате за народен представител?

  • Честно ще ви кажа – много трудно направих този избор, защото аз не съм политик. Имам своята прекрасна професия и радостта от нея, когато заедно с пациентите ми успяваме да преборим болестта. Получих обаче подкрепата и куража на моите приятели и приех поканата, която ми отправи г-н Румен Христов, който е водач на листата и е един изключително почтен и разумен политик. Знаете, че за малко той не стана министър – председател, ако беше съставено правителство с мандата на Реформаторския блок. Има и още нещо – за себе си съм убеден, че идеите и промените, които предлагат от коалиция „ Реформаторски блок – Глас народен“ са реалистични, достижими и в полза на доброто на всички нас.

  • Как бихте се представили пред русенските избиратели?

  • Мисля, че много хора в нашия град ме познават добре. Живея в Русе от 50 години. От времето на стъклената будка и павираните улици. Израснал съм с прекрасните залези над Дунава. Родителите ми строиха Дунав мост и ТЕЦ-а. Повече от 30 години съм отдаден на лекарската ми професия. Децата ми са в чужбина. 
     

  • Имате ли хоби, интереси. Как успявате да релаксирате след натоварените лекарски делници?

  • Обичам да прекарвам свободното си време сред природата. Обичам я. Страдам, когато я разсипваме, без да я възстановяваме. Често мисля за мостовете между миналото и бъдещето. Искам магическа пръчка, с която да изкореня мързела.

  • Каква диагнозата бихте поставили на България?

Силно изтощение, нуждаещо се от качествена и адекватна реанимация.

  • Има ли лечение?

  • Лечението трябва да бъде с реалистични и постижими идеи, позитивно мислене за бъдещето и добър отбор от верни на идеята хора.

  • Какви са приоритетите в здравеопазването, които коалиция „Реформаторски блок – Глас народен“ залага в своята програма?

  • На първо място това е въвеждането на електронното здравеопазване. Според мен, това е ключов въпрос, защото събирането,съхраняването и достъпността до персоналната здравна информация ще позволява на всеки човек лесен и сигурен достъп до системата на здравеопазване. Тази информация да бъде налична във всеки момент - както в доболничната помощ,така и в спешната помощ, в болниците и в аптеките.

Електронното досие, електронната рецепта и електронното направление ще доведат до бързо ограничаване на бюрократичните възможности, пестене на време и нерви. Медицинският персонал ще може бързо да се запознава с нужната информация, лесно да планира следващите крачки в диагностиката и лечението .

От друга страна, Министерството на здравеопазването и НЗОК, чрез електронната здравна система, ще знаят във всеки момент движението на здравните нужди и ще имат възможност за бързи и адекватни действия - планиране, контрол, подпомагане.

Разбира се, че електронната система трябва да се изгради така, че от една страна да бъде достъпна, а от друга – да бъде добре защитена. Убеден съм,че електронното здравеопазване е основният момент за реформиране и задължително условие за устойчивост на здравеопазването у нас.

  • Какво искате да кажете на избирателите от Русе и региона? Как ще ги убедите да гласуват за вас?

  • Ще се обърна към моите приятели, моите пациенти и съграждани с призива да гласуват. Непременно. А за кого – нека те сами да изберат. Ако аз съм техният избор – бих се радвал. За мен това ще бъде признание и огромна отговорност, която съм готов да поема пред тях. Всеки,който ще гласува за мен, съм сигурен, че ще е човек, който ме познава. А всеки,който ме познава знае, че аз не давам напразни обещания, но правя всичко възможно, за да си свърша работата по най-добрия начин. Когато дам дума я изпълнявам. Моята професия е да помагам на хората. Правя го като лекар, ще го правя и като народен представител.

За Д-р Йосиф Новаков можете да гласувате с №21 в бюлетината и преференция №4.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Cardemepe 04:34, 15 мар 23

Further laboratory information and analyses should be entered as they are obtained lasix blood pressure

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама